Hatch 2022

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av HATCH 2022

Lørdag 15. oktober kl 13

Årets nyutdannede kunstnere fra Agder er:
Karen Pettersen, Simon Fredland, Tim Høibjerg, Stian Jacobsen og Adin Music.


Om HATCH
Utstillingen er den mest populære årlige begivenheten på Agder Kunstsenter. I 2022 arrangeres utstillingen for 15. gang og vises kun på Agder Kunstsenter, fordi alle utstillerne er fra Kristiansand.

HATCH ble igangsatt av Kunstsenteret i 2007 med det som mål å fungere som en plattform og visningssted for nyutdannede profesjonelle visuelle kunstnere fra begge Agderfylkene. I 2012 inngikk vi et samarbeid med Bomuldsfabriken Kunsthall om utstillingen. Bomuldsfabriken Kunsthall viser arbeider av nyutdannede kunstnere fra Aust-Agder, mens Agder Kunstsenter viser kunst av de nyutdannede fra Vest-Agder (inndelingen har fortsatt, selv om vi nå er et fylke). Ettersom det ikke finnes et kunstakademi i regionen fungerer HATCH som et rom for unge kunsttalenter, hvor disse får vist sine arbeider for «hjemmepublikumet» for første gang i en profesjonell setting. Både bachelorarbeider og masterarbeider stilles ut her. Studentene har tatt sine utdannelser ved høgskoler og akademier i innland og utland.

Med Hatch ønsker vi de nyutdannede kunstnerne velkommen hjem!