STIPENDUTSTILLINGEN 2023

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av Stipendutstillingen 2023 og offentliggjøring av årets 4 stipendvinnere.

Åpningsarrangement lørdag 2. desember kl 13.00. 

Juryleder, Anette Rosenberg, vil lese opp juryens begrunnelse og dele ut de 4 stipendene til de verdige mottakerne.

Utstillingsperiode fra 02. til 10. desember.

Stipendutstillingen er en årlig juryert utstilling hvor det er åpent for både uorganiserte og fagorganiserte profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet regionen å delta. Utstillingen viser bredden av Agderfylkets aktive utøvere, og gir samtidig fire fortjente kunstnere økt oppmerksomhet rundt deres kunstneriske virke ved tildelingen av stipender.

Om årets Stipendutstilling:

Juryen hadde i år en møysommelig oppgave med å velge ut fire stipendvinnere av totalt 113 innsendte bidrag fra 61 kunstnere. Midlene AKS deler ut er delegerte midler fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. De 4 verkene, som juryen velger å tildele stipender, vil bli vist fysisk i gallerirommet. Det vil ikke være en digital visning av andre innsendte verk.

Årets jury:
Anette Rosenberg– Norske Billedkunstnere Agder
Sandra Blichert – Norske kunsthåndverkere Sør-Norge
Hanne Cecilie Gulstad – Kunstsilo
Agnes Repstad – sekretariat

Midlene AKS deler ut er delegerte midler fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). For 2023 har BKH valgt å øke tildelingssummen fra kr 100 000 til kr 200 000.

Alle Kunstsentrene i landet (15 sentre) mottar delegerte midler fra BKH. I år er det 11. gang at AKS arrangerer en juryert Stipendutstilling og deler ut stipendmidler.

Hjertelig velkommen til utstilling!