Beauty, en fem meter lang kanin som var plassert på Beskjær utenfor Kilden teater og konserthus, Kristiansand. Foto: Sverre Rugsveen.

Her synger kunstneren Kaia Haven og jeg har hørt denne sangen i bilen. Hun synger fint! Magen har høyttaler inni seg, så det er akkurat som magen til Beauty synger. Skal de danse også, for det ser ut som hun danser litt. Det er veldig fint. Og så kommer det store bølger fra danskebåten, de kommer nesten helt opp til Beauty og lager skvulpelyder som passer til sangen. Foto: Sverre Rugsveen.

Sverre Rugsveen

Installasjonen Beauty, en fem meter rosa kanin med en karaokemaskin inne i magen, var plassert på Bekskjær utenfor Kilden teater og konserthus lørdag 3. juli. Agder Kunstsenters tredje kunstkritiker, Sverre Rugsveen (9 år) har her skrevet hvordan han opplevde dette. 

Hvor er snurretingen?

Oi, hva er det? Og hva er det lagd av? Plast? Det er ikke bra for naturen. Tenk om plasten kommer ned i havet og fisken spiser den og dør? Snurretingen som pleier å stå der er borte. Man må faktisk hoppe uti for å komme over til den!

Regnbuedrakt

Det er en rosa kanin som er fin. På en liten øy. Rosa er den nest fineste fargen synes jeg. Grønn er finest. Den heter Beauty, og det passer for den er veldig unik og fin og rosa. Kanskje de som kjører forbi i båt kan klappe den? Det er ingen mennesker ute på øya, men nå kommer det noen og skal synge sanger. Jeg tror det er Kaia som ligger på en oppblåsbar flamingo, og seiler over til øya. Hun har regnbuebadedrakt.  Så kommer det to personer til i båt over. Kaia går inn i kaninen! Kanskje det er like stor plass der som i en iglo?

Magen synger

Nå kommer det noen ut igjen med en mikrofon. Jeg tror det begynner snart. De sier at alle kan komme over og synge. Jeg vil ikke synge! Og de sier at publikum ikke bare er menneskene, men havet og båtene og bølgene og skyene også. Nå synger Kaia og jeg har hørt denne sangen i bilen. Hun synger fint! Magen har høyttaler inni seg, så det er akkurat som magen til Beauty synger. Skal de danse også, for det ser ut som hun danser litt. Det er veldig fint. Og så kommer det store bølger fra danskebåten, de kommer nesten helt opp til Beauty og lager skvulpelyder som passer til sangen.

På bakken ser jeg at det står noe opp ned – DU ER ELSKET. Det passer perfekt til Beauty.

Denne rosa performance plattformen er Kildens bidrag under Skeive Sørlandsdager, som inviterer deg til å synge din favoritt popsang utover byen – i kjærlighetens navn. 

Samarbeidspartnere