Anna Luka og Hennie Ugland-Pirolt besøkte og anmeldte Det oppblåsbare museet som var åpent for alle som passerte Odderøya den dagen. Foto: Anna Luka Ugland-Pirolt.

Anna Luka tenkte Wow! Det er ikke hver dag en ser et hvitt oppblåsbart museum. Foto: Erik Pirolt.

Hennie mente det var mer som et hvitt palass. Foto: Erik Pirolt.

Anna Luka og Hennie syntes det var gøy å leke der. Det var en vifte der og de kunne legge seg oppå den, så den blåste de opp igjen. Foto: Erik Pirolt.

Anna Luka og Hennie Ugland-Pirolt

Med en gang jeg så Det oppblåsbare museet tenkte jeg, wow! Museet var hvitt og oppblåst. Ganske barnevennlig og lekent. Det var ikke sånn jeg hadde tenkt det skulle være. Jeg så får meg noe helt annet.

Det oppblåsbare kunstmuseet

Anmeldt av søstrene Anna Luka (12)  og Hennie (7) Ugland – Pirolt. 

Anna Luka hva har du å si om Det oppblåsbare kunstmuseet? 

Jeg er en kunstkritiker. Eller konkret sagt ble jeg bedt til og være barnas kunstkritiker. Jeg ble veldig glad og takknemlig for at de spurte meg. Så nå skal jeg kritisere kunst. Den kunsten jeg skulle kritisere var et oppblåsbart museum.

Inne i museet var det noen ting, malte pinner, farga klær og enn gull klump. Det likte jeg ikke så godt. Jeg synte det var litt gøy og leke der! Spesielt med Hennie. Men etter en liten stund ble det litt kjedelig. Jeg kunne likt flere rom og større museum. Jeg skjønner jo at de ikke kunne lage det større, det var sydd og det tar ganske lang tid. HELE sommeren. Flere farger hadde jeg likt. Stygt med bare hvitt. Jeg tror den aktive tanken bak var å lage noe stort som skulle vises godt. Tenk så deilig og bestemme helt selv over et museum. Wow!

Hennie hva har du å si om Det oppblåsbare kunstmuseet? 

På Odderøya så vi et hvit oppblåsbart palass, sier Hennie. Det er veldig åpent og vi kan gå inn. Alt er bare presenning. Det er en gull klump med EKTE gull og klær. Det var ganske kult. Det så vanskelig ut å sy palasset, eller museet som er oppblåst. Klærne de solgte var litt dyre fortsetter Hennie. En sokk koster 50 kr og to sokker koster 100kr. De hadde laget klærne selv.

Det var litt vanskelig å forstå hva som var meningen i dette. Jeg hadde trodd det skulle være i byen og jeg skulle ønske det var litt flere leker. Det var ikke så gøy å være kunstkritiker, men det var gøy å leke der. Det var en vifte der og om vi la oss oppå den, så blåste det oss opp igjen. Det var veldig gøy. Det var gøy å hoppe med hoppetauet vi hadde med.

Samarbeidspartnere