HATCH 2021

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av HATCH – årets nyutdannede kunstnere fra Agder

Lørdag 16. oktober kl 13.00

Åpningsord ved Mette Gundersen, leder for Kristiansand Arbeiderparti og bystyrerepresentant.

En utstilling hvor Agder Kunstsenter og ARTendal/Bomuldsfabriken Kunsthall samarbeider om å vise nyutdannede Agderkunstnere fra høgskoler og akademier i innland og utland. I år er det 14. gang vi arrangerer utstillingen HATCH, og utstillingen har siden starten vært en av våre best besøkte. Med Hatch ønsker vi de nyutdannede kunstnerne velkommen hjem!

Årets kunstnere på AKS: Adin Music, Hallvard K. Nuland, Ingrid K. Bjørnaali, Kaja haven og Snorre Log-Skage.


Adin Music (f. 1995) er født og oppvokst i Kristiansand, men nå basert i Oslo, som avgangsstudent på Kunstakademiet, ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte med soloutstillingen JEG TRENGER DEG / I NEED YOU / TREBAŠ MI i 2020, Galleri Seilduken (Oslo), i sommer stilte han ut i Paviljongen i Frognerparken (Oslo), sammen med Hallvard K. Nuland, med utstillingen HEIMR.

Hallvard K. Nuland (f. 1995 ) utdannet med BFA ved Kunsthøgskolen i Oslo. Har nylig stilt ut på Paviljongen i Frognerparken (Oslo), i samarbeid med Adin Music, på utstillingen HEIMR (2021). Nuland har tidligere stilt ut på Søgne Gamle Prestegård, Kristiansand (2019), Kunstnerisk utdannet innen keramikk, hvor han arbeider med hverdagslige elementer og kompleksiteten mellom dem. Hallvard K Nuland kommer fra Søgne og er nå basert i Oslo.

Ingrid K. Bjørnaali (f. 1991) utdannet med MFA ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kuvataideakatemia i Helsinki. Har nylig stilt ut på biennaler i Zagreb og Malta, samt utstillinger i Oslo og Helsinki. Hennes kunstnerisk praksis basert på video, skulptur og installasjon. Bjørnaali er en del av performancegruppen Spatial Operations, og utøver samarbeid med kunstnere som Elina Waage Mikalsen og Viktor Pedersen. Hun har vist video gjennom MUTEK i Japan og Mexico, samt ved Insomniafestivalen i Tromsø og Vividfestivalen i Kristiansand. Ingrid K. Bjørnaali kommer fra Kristiansand, og er basert i Oslo.

Kaja Haven (f. 1989) er utdannet med MA ved Kunstakademiets Arkitektskole i København fra 2016 under linjen Kunst & Arkitektur. Med bakgrunn som sanger og performer i egne band og solo prosjekter i Norge, Danmark og Berlin har hun arbeidet på tvers av lyd- og billedkunst med store og mindre ofte dyreliknende installasjoner og høyttalere som bl.a. Laser Cat, Distortion Festival, i København, som ble omtalt i magasiner som DesignBoom og Hypebeast. Hun hadde sin første separatutstilling, Loop Ekko, på Arteriet i 2020 og har også arbeidet med produksjoner for Aimko og Adidas i Paris, to produksjoner for dansekompaniet Corpus under den Kongelige Ballett og Teater i København, og er blant annet aktuell med forestillingen I Sør Har De Sjøen på Kilden Teater og Konserthus høsten 2021. Kaja kommer fra Mandal og er basert i København.

Snorre Log-Skage (f. 1994) utdannet med Bachelor ved Kunsthøgskolen I Oslo. Han arbeider med tradisjonelle teknikker innenfor krysningsfeltet mellom kunst, illustrasjon og den europeiske tegneserietradisjonen. Log-Skage har hatt en sterk tilknytting til Flekkefjords alternative kulturliv og begynte sin illustrative karriere ved å besmykke konsertene til Flekkefjord Rockeklubb og Norges lengstlevende rockefestival Fjellparkfestivalen. Snorre Log-Skage er fra Sundesiden i Flekkefjord og er nå basert i Oslo.


Åpning på ARTendal
Lørdag 9. oktober kl 14
Åpningsord ved leder for Bomuldsfabrikken Kunsthall Tone Lyngstad Nyaas.

Årets kunstnere på ARTendal: Sigurd Aas Hansen, Svein Werner Lyngmyr og Terje Abusdal.