FILM PÅ FYRET

Sørnorsk filmsenter arrangerer, i  samarbeid med Kunstpunkt Lista, Agder Fylkeskommune og TV Agder, en dag med film og musikk på Lista fyr.
Kom som du er, med støvler og sko, gammel som ung og se fine filmer fra nærområdet.
Det er salg av fiskesuppe og drikke.

LØR.24.9 KL.13:00 – 15:30,
Fyrmesterboligen/Kunstpunkt Lista.

Billetter: 100 kr
Kun 30 plasser
Billetter bookes via e-post: post@listafyr.no


PROGRAM

EIN A ÅKKE
Regi Frode Vestad
Produksjon: DokuFilm AS
53 min, 2022
I denne sjarmbomben av en dokumentarfilm om Lindesnes Trekkspillklubb, møter vi hele gjengen med spilleglade folk! De sprer glede og latter og ikke minst gjør krabbefiskeren Edvard en strålende innsats som klubbens maskot og humørpille. Møt gjengen «live» på Lista fyr! Det spilles trekkspill før og kanskje litt etter filmvisningen – vi møter også regissøren!

«Perle fra arkivet»:
GAMLE VENNER
Regi: Sverre Ferd
Produksjon: Svein Tallaksen
16 min., 2014
På midten av 90-tallet dukker noen forhenværende østtyskere opp i en bil på Sørlandet. De har et klart mål med sin sommervisitt, og det er ikke som turister. Filmen er 100% sørnorsk i alle bauger og kanter – til og med den kjente skuespilleren Fritz Wepper er med i en av hovedrollene. Mange kjenner han best som rollefiguren Harry Klein i tv-serien Derreck, som durte og gikk på NRK i en hel generasjon. I «Gamle venner» møter vi en helt annen rolletype, og sammen med flere andre kjente skuespillere, blir vi vitne til en helt usannsynlig filmkomedie fra det bredeste Sørland.

«Ung film»:
TANTE TORA
Regi: Marius Burkovskis Jacobsen
Produksjon: Samsen Ungdomskulturhus (Kristiansand)
12 min, 2022
En eldre kvinne faller om i et supermarked. Plutselig er det noen som gir henne uvanlig mye omsorg og hjelper henne hjem. Men, de beveger seg så underlig rundt i leiligheten og snart forstår vi at de har sin helt egen interesse av å hjelpe tante Tora. Tante har ikke tenkt å la seg hjelpe.
En herlig kortfilm laget i Sørnorsk filmsenters talentprogram Film 20, i nært samarbeid med Ola Røyseland, filmfaglig ansvarlig ved Samsen Ungdomskulturhus,

Tilretteleggere «FILM PÅ FYRET»: Sørnorsk Filmsenter, Kunstpunkt Lista, Lista fyr, Agder TV, Anita Vestøl, Pål Hals, Erlend Helling-Larsen, Julie Pichard og Ingrid Falkenberg Dokka.