Blod Brødre: Fjerde kapittel i oppvekstromanen Maleriene, min kamp

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til soloutstillingen

Blod Brødre: Fjerde kapittel i oppvekstromanen Maleriene, min kamp                av Amir Asgharnejad.  

Lørdag 16. september kl. 13.00.

Utstillingsperioden: 16. september til 8. oktober 2023.

Åpningstider: Tors-søn 12-16.

Fri inngang. 

Blod Brødre tar utgangspunkt i min historie om min avdøde tvillingbror. Historien ble fortalt til meg en morgen som tenåring av mine foreldre, som et sidenotat til når vi spiste frokost.

I det nye kapittelet Blod Brødre prøver jeg å utforske hva som skjedde med tvillingbroren min. Hvem er jeg ved siden av en tvilling, som aldri har vært der, foruten de ni månedene vi delte sammen i mors mage, og hvordan har dette påvirket meg gjennom livet?

Jeg ønsker å skape et rom for å uttrykke sorg og savn, men også forsoning og helbredelse. Tematikken er gjenkjennelig for alle som har opplevd konflikt, forvirring og spørsmål omkring identitet.

Malerier som blir vist har tydelige narrative innhold, samt utforsker jeg hvordan en kan skape tvilling-malerier. Dette har jeg prøvd ved å male fire bilder som er hverandres tvillinger, hvor den ene parten viser en mer skissert og abstrakt del, mens motparten er laget mer billedlig og figurativ.

Skulpturene som er lagd i tre, er skapt i sin originale størrelse, som skal gi et lite ‘blunk’ til nostalgien av treleker, med referanser til Brios leker og Playmobil figurer.

Navnet på utstillingen er hentet fra mitt favorittband som ungdom, The Blood Brothers, men når det oversettes til norsk høres det ut som en innviklet såpeopera, med satiriske assosiasjoner til norske gangsterfilmer, noe jeg bruker til mitt favør.

Utdrag fra tekst av Amir Asgharnejad 

Bio
Amir Asgharnejad (1985) er oppvokst i Kristiansand og bor i Oslo. Han er også kjent under navnet Herr Kunstmaler. Asgharnejad har en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo, og har i tillegg bakgrunn som skuespiller og komiker. De seneste årene har han vist arbeider ved blant annet Galleri BOA (Oslo) i forbindelse med utstillingsserien «Oslo City», Arteriet (Kristiansand), Tegnerforbundet (Oslo), Kristiansund Kunsthall og Galleri Golsa (Oslo). Han har medvirket i en rekke film- og TV-produksjoner, blant annet i NRKs julekalender Stjernestøv,som deltager i Kongen befaler på TVNorge, og som hovedrollen i dramaserien Oslo Zoo på NRK1.