Kortreist hyttedrøm

Den kreative familien i Arendal har brukt karantenetiden på å oppfylle en to år gammel drøm. En egen tretopphytte i hagen står snart ferdig.

– Det blir nesten som en generasjonsbolig: Ungene har trehytta, min mann og jeg har atelier i hagen, også har alle huset på deling, sier Mirjam Raen Thomassen.

Hun er fra en kreativ familie, som datter av to kunstnere og gift med en annen. Under utstillingen «Play/Pause» er det døtrenes tur til å vise fram egenprodusert kunst, sammen med mamma Mirjam. Mens Iris (6) har malt et bilde av den nybygde trehytta, har Abelone (8) laget forskjellige dyr i gips. De skal få bo i hytta, som også er utgangspunkt for Mirjams bidrag til utstillingen.

• Jeg har jobbet i hytta med tegninger av selve treverket. Med bruk av grafitt og frottage-teknikk, spiller jeg på kombinasjonen mellom det to- og tredimensjonale. De konkrete gjengivelsene av et sted danner grunnlag for nye komposisjoner, forteller Mirjam.

Familien har lekt med tanken om trehytta i to år. Den har vært et fint fellesprosjekt i karantenetiden, og står snart klar som en samlende fysisk kontrast til de digitale plattformene hjemmeskolen og hjemmekontor har bydd på.

– Det har vært fint å å få mer tid sammen med familien, men nå er det kjempegodt å få møte andre mennesker også. Jeg er sulten på å komme meg ut og jobbe fysisk og få nye impulser, sier Mirjam.

Om kunstneren
Mirjam Raen Thomassen (f. 1982) er opprinnelig fra Lillesand, men bor og arbeider i Arendal. Hun har sin kunstutdannelse fra Einar Granum Kunstfagskole, Kunst- og Designhøgskolen i Bergen samt utveksling ved Glasgow School of Art i Skottland. Raen Thomassens arbeider med ulike materialer og uttrykk og strekker seg fra installasjoner og stedsspesifikke verk, til tekst, lys, maleri og objekt.
Hun har mottatt et knippe tilskudd og stipender, deltatt i en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland – og hun har hatt flere solo- og duoutstillinger.

———————-

«Play/Pause» er Agder Kunstsenters første heldigitale utstilling. Tittelen henspiller på tilstanden vi alle er inne i nå, hvor vi har gått fra et aktivt samfunn til en tilværelse som er satt på vent. Prosjektet utfordrer ni kunstnere fra Agder, som også er småbarnsforeldre, til å lage kunstprosjekter som skal vises på Agder Kunstsenters digitale plattformer. Samtidig utfordres barna til å delta med egne verk. Mirjam Raen Thomassen, Iris Raen Woll (6) og Abelone Raen Woll (8) er blant dem.

tekst, Mai Linn O. Tronstad, journalist