STRØMME OMSORGSSENTER

Nåværende Strømme omsorgssenter ble bygget i 1995 og omfatter sykehjem og omsorgsboliger/serviceleiligheter. Senteret har en koselig sansehage med dam og hønsehus. Det er i denne hagen du kan finne verkene «Likevekt» og «Balanse».

Omsorgssenteret har nå blitt bygget ut, så i tillegg til eksisterende byggemasser kom det 42 nye omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt/demens. Sammen med eksisterende sykehjem og omsorgsboliger heter senteret nå Strømmehaven.

Store deler av arealet skal være tilgjengelig for nærmiljøet og folk flest. De eldste bygningene fra 1995 og de nye bygningene danner et atrium med hager, små stier, kafeer, benker og sittegrupper etc. Her i hagen mellom byggene er det trygt og koselig å spasere, sette seg ned, eller gå på en av kafeene eller kanskje i butikken.

Byggets/prosjektets navn: Strømme omsorgssenter

Byggherre: Kristiansand Kommune

Arkitekt: Friis & Moltke

Kunstfaglig prosjektleder: Ruth Elisiv Ekeland

Utførende kunstner: Ole Rosén og Mari Røysamb

Ferdigstilt: 2020.

Ole Rosén og Mari Røysamb

Tittel:

«Likevekt»

«Balanse»

Kunstart: Skulptur

Materiale: Bronse og stein