På torvet ved siden av Domkirka var det en dame som het Sheherazade (Mehda Zolfaqari) og en mann jeg ikke vet hva heter (Eivind Bjørnevik). Sheherazade  fortalte en historie og mannen hadde en trompet han spilte toner og lagde rar prompemusikk på. Foto: Kai Sander Perry.

Kai Sander Perry

Agder Kunstsenters unge kritiker, Kai Sander Perry (7 år) var lørdag 19. juni på Torvet for å anmelde Sheherazadeeventyr formidlet av fortellerkunstner Mehda Zolfaqari akkompagnert av trompetist Eivind Bjørnevik. 

Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt

Av Sarah Camille Ramin Osmundsen og Mine Nilay Yalchin

Anmeldt av Kai Sander Perry

Ledende spørsmål av Pappa

 

Hva har du vært med på nå?

Jeg har hørt en historie som kommer fra 1001 Natt. På torvet ved siden av Domkirka var det en dame som het Sheherazade og og en mann jeg ikke vet hva heter. Sheherazade fortalte en historie og mannen hadde en trompet han spilte toner og lagde rar prompemusikk på. Han knipset på trompeten hver gang de snakket om ringen. Knipset denne dingelyden.

Hva handlet historien om?

Historien var om en konge som fikk en ring av Gud. Ringen ble stjålet av en djinn (et ildmenneske) mens kongen var på do. Djinnen sa til alle vaktene at det var han som var kong Salomo. Han viste dem ringen og alle trodde på ham. Den ekte kong Salomo blei kasta ut av slottet. Men en gang djinnen skulle bade mistet han ringen, og den blei spist av en fisk. Kong Salomo fanget akkurat denne fisken som hadde ringen oppi seg. Når den ekte Kong salomo kuttet magen til fisken så fant han, oppi magen, ringen. Også tok han den på fingeren også gikk han til slottet og viste ringen mens han sa «Jeg er den ekte Kong Salomo».  Også tok han djinnen oppi djinnlampa si og kastet den tusen meter under vannet. Der lå den i 3000 år.

En gang kom det en fisker som jeg tror ganske mange vet om….

Likte du stykket?

Ja, jeg gjorde det, så egentlig….det var gøy, spennende og vittig. Det var godt fortalt, lagd og gjort. Det var et bra sted å fortelle på, Torvet, men det plaska veldig mye fra fontenen bak oss, også var det endel folk som snakka.

Fikk du mersmak?

Ja og nei. Ja, fordi det var gøy. Jeg likte det. Nei, fordi jeg vil leke med vennene mine på lørdag og søndag.

Samarbeidspartnere