Skulpturen DISCO er montert i fontenen på Bjørneboeplass i Kristiansand. Foto: Elvis Theodor Lie Eide.

Kunstner Roald Andersen monterer skulpturen DISCO inne i et glassmonter. Foto: Elvis Theodor Lie Eide.

Kunstkritiker Elvis Theodor Lie Eide har vært med på den kunstneriske prosessen med DISCO og har hjulpet kunstneren med å lime på speil paljetter. Foto: Lillian Røssak.

Elvis Theodor Lie Eide

Dette er det snåleste jeg har sett i hele mitt liv! Den heter Disco, men jeg har alltid kalt den ballekunsten.

DISCO. Kunstner Roald Andersen d.y.

Anmeldt av Elvis Theodor Lie Eide, 8 år, med delvis ledende spørsmål fra mamma.

Jeg har sett den på verkstedet til Roald før den var ferdig.  Da lå den på et bord. Den er ikke så tung egentlig. Den er bare svær.

Jeg fikk lime på et av speilene i sommer. Det er tusenvis av dem. Jeg gjorde det på verkstedet til Roald og så fikk jeg med en balle hjem som var en ballong med avispapir rundt.

Det er rart, med ballekunst. Det er kanskje det rareste i verden, men det er også morsomt.

– Kan du beskrive kunstverket?

Det er på en måte et tjukt tre med baller på, og massevis av speil. Så det blir en diskokule med baller.

Jeg trodde den skulle henge ned fra et tre og svinge ned i vannet, sånn svusj svusj, men nå svever den over vannet. Du kan kanskje svømme på ryggen under den men jeg tror det blir nokså kaldt.

Dette er nok kunst som noen barn er for små til å se. Men hvis barna spør hva det er, så kan du bare svare «Å det er en diskokule» med uskyldig stemme.

Den blir ikke bæsja på av måker, for den er beskytta av et uknuselig kraftskjold.

– Åssen tror du folk vil reagere?

Jeg tror folk vil le og bli glade, og kanskje noen blir sinte for det er ikke alle som liker sånt med baller og tiss og sånn. Men det er jo morsomt da. Det må alle voksne huske på.

Den gjorde meg faktisk glad, for det var så lyst og gøyalt.  Jeg kjente jeg måtte smile med en gang jeg så den.

Det ligner jo på en diskokule pluss en tissemann. Jeg liker den tjukke streken, og at den har mange kuler på seg. At den skinner og glitrer. Det er bare et problem med den…Den kunne godt hatt en knapp der du kunne velge farge, først velger du språk norsk og så valgte du blå og så ble den mørkere blå for hvert blink.

– Hvorfor tror du kunstneren lagde den?

Jeg tror Roald lagde den for at barn skulle smile og le, og voksne også på en måte men det er ikke sikkert alle voksne vi like den.

Det er nok noen menn som syns det er trist at den ligner en tissemann, og kanskje tenker de hvorfor står den tissemannen i den fine fontena der jeg pleier sitte og kose meg og mate duer.  Men det går fortsatt an å mate duer og kose seg selv om du har ballekunst bak deg altså.

– Kunne du hatt denne kunsten hjemme, Elvis?

Njaa, den hadde nok vært irriterende. hvis for eksempel Johannes var på besøk og han liker jo å løpe så hadde han løpt rett i den og fått hjernerystelse.  men jeg kunne hatt en miniatyr på rommet. som bare BLING BLING!

Hvis jeg sier den handler om å være mann.. Hva sier du da?

( Tenkepause)  At jeg skal ikke bli mann. Jeg skal bare bli tenåring og gjøre som jeg vil.

Samarbeidspartnere

Click here to add your own text

Click here to add your own text