Det ubetydelige

Kunstpunkt Lista er stolte og glade for å kunne fortsette årets utstillingssesong med en separatutstilling av Tormod Ropstad.

Vi vil sørge for at alle anbefalinger og retningslinjer fra myndighetene for smittevern overholdes i forhold til avstand, registrering av besøkende, begrenset antall besøkende i galleriet samtidig og selvfølgelig vil både antibac og munnbind være tilgjengelige i galleriet.

Dette fordi vi fremdeles ønsker å gi dere gode kunstopplevelser i trygge omgivelser.

TORMOD ROPSTAD

Kunstpunkt Lista 3. juli – 29. august 2021

Åpningstider: alle dager i juli kl 12-20. 9 august – 29 august: alle dager 12-17.

MALERI

Tittelen på utstillingen DET UBETYDELIGE er hentet fra en tekst skrevet av forfatter Mirjam Kristensen i forbindelse med en utstilling i Agder Kunstsenter i 2016. Helt siden begynnelsen av 1980-tallet har Tormod Ropstad vært opptatt av » ubetydelige » gjenstander og triviell arkitektur og dette har vært et gjennomgående tema i hans arbeider. Kunstnerens malerier kan knyttes til stilleben-tradisjonen. Til forskjell fra denne, bytter han ut blomstervaser, frukt, døde harer osv. med industrielt produserte gjenstander som er laget med et nytteformål og ikke for estetikkens skyld. Gjenstander som befinner seg, eller har befunnet seg, i vår nærhet som plastkanner, containere, sikringer, vannpumper, frakoblede maskiner, deler av rørkoblinger osv. løftes ut av den virkelige verden og plasseres som på en scene i en stum verden som har sin egen virkelighet, – maleriets.

Tormod Ropstad (født 1952) er født og oppvokst i Kristiansand. Ropstad er utdannet ved Bergens Kunsthåndverksskole (grafisk avd. ) 1978-82, Vestlandets Kunstakademi ( maleriavd.) 1982-86. Han har også vært gjestestudent ved Staatliche Kunstakademie, Düsseldorf 1983-84. Han bor og arbeider i Kristiansand

Velkommen!