Seaweed and Crowns

KUNSTPUNKT LISTA har gleden av å invitere til åpningen av stuntutstillingen:

SEAWEED AND CROWNS

av Manuel Portioli

Lørdag 11. september kl. 14.00.

Utstillingsperiode: 11. september – 10.oktober.
Åpningstider: alle dager 12-16.


Utstillingen med tittelen: Seaweed and crowns består av syv malerier og tolv akvareller i tillegg til ett større og om mulig ett enda mer stedspesifikt maleri som ferdigstilles i galleriet på Lista.

Arbeidene i utstillingen henter i stor grad sin inspirasjon fra marine landskap og da med særlig fokus på selve livet i eller under havet. Den kalde og mørke havbunnen som er dekket av dette uoversiktlige og tilsynelatende kaos av tang og tare, men likevel kan oversettes fra det engelske seabed til havbunn uten at noen protesterer.

I motsetning til akvarellene skapes de andre maleriene i utstillingen over tid. Lagvis og med bruk av mange overlappende penselstrøk endres de og vokser gradvis frem til det de skal være. I motsetning til akvarellene når de sin endelige form gjennom diskusjon, kamp og utholdenhet.  Felles for arbeidene i utstillingen er at de forsøker å fortelle en historie. En historie om en tur på en strand full av glatte stein. En tur med et ønske om å holde blikket på den endeløse og vakre horisonten, men som likevel ender med å feste øynene på egne usikre føtter som balanserer på stein.

Om kunstneren:

Manuel Portioli er født i Italia i 1987, men bor og arbeider i Bergen. Han ble uteksaminert ved Bologna Kunstakademi i 2010 og Kunsthøgskolen i Bergen i 2014. Han har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt og har mottatt flere priser og stipender for sitt arbeid, blant dem Jakob Weidemann Minnestipend og Johannes Vinjum stipend. I de siste årene har han hatt mange separat utstillinger blant annet på Kunstgarasjen og USF i Bergen, Galleri Vedholmen og Oseana i OS, og Galleri Adiacenze og Opere Scelte i Bologna og Torino. Flere av maleriene har blitt innkjøpt av både private og offentlige samlinger inkludert Bergen og Steinkjer Kommune, Griegsamlingen, Musei Civici di Reggio Emilia og Otetelisanu Foundation i Bucharest.

I august og september er Manuel Portioli gjestekunstner hos Agder Kunstsenter i Kristiansand. Kunstpunkt Lista er takknemlige for at vi samtidig kan vise hans arbeider på Lista!

Kunstneren vil være til stede på åpningen.

Velkommen!