KUNSTEN Å SETTE PRIS PÅ KUNST

Kristiansand kunsthall

Torsdag 16. september kl 19:00

Gratis adgang, lett servering
Påmelding og registrering her: Kristiansand Kunsthall


Hva skal et kunstverk egentlig koste, spiller faktorer som utdannelse, alder og kjønn inn? Kan en kunstner prise seg ut av et marked, eller selger hen seg på billigsalg? Finnes det egentlige formler som bestemmer kunstverkets verdi? Alt dette og mere til ønsker vi å belyse på Kunsten å sette pris på kunst!

Vi har invitert Randi Thommessen, Bernt Bisseth og Erlend Hammer, tre eksperter som alle har både lang og variert erfaring med kunstmarkedet og hvordan et kunstverk skal prissettes. Vi har bedt ekspertene om å senke skuldrene, løsne litt på snippen og lar dem slippe fri i en blindtest der de skal prissette tre forskjellige kunstverk av anonymiserte kunstnere bosatt på Sørlandet; det eneste de får vite på forhånd er kunstnernes CV.

Gjennom denne delen ønsker vi å synliggjøre hvor utfordrende, og kanskje tilfeldig, prissetting kan være, noe som vil danne grunnlag for den påfølgende panelsamtalen.

Det vil bli åpnet for spørsmål fra salen – vel møtt!

Randi Thommessen er daglig leder ved visningsstedet LNM (Landsforeningen Norske Malere) i Oslo. 2015-2019 jobbet hun som kurator ved Trondheim kunstmuseum. 2007-2013 startet hun opp og drev galleriet LAUTOM i Oslo, galleriet vekslet mellom separatutstillinger og gruppeutstillinger, og deltok også ved en rekke kunstmesser, som Liste og Art Basel i Basel, Nada i Miami, Arco i Madrid og Art Rotterdam. I 2013-14 var hun vikarierende daglig leder ved Agder Kunstsenter. Randi Thommessen har en Bachelor i Fine Arts fra Central St Martins i London og en Master i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen/UiB.
 
Bernt Bisseth er andre generasjons eier og leder av Galleri BI-Z, et av de største og eldste private gallerier i Norge. Galleriet har siden 1962 formidlet et bredt utvalg norsk samtidskunst, og har hatt store leveranser til hotell, cruiseskip, handelsskip og plattformer. Galleriet har over 200 kunstnere presentert i magasinene med flere tusen arbeider i alle prisklasser og stilarter. Bernt Bisseth startet å jobbe i galleriet som 22-åring og overtok ansvaret for drift i 1990.
 
Erlend Hammer er utdannet kunsthistoriker og ansatt som kurator ved Haugar kunstmuseum/ Vestfoldmuseene. Han har arbeidet som kunstkritiker og frilans kurator, blant annet for Momentumbiennalen i 2013. Fra 2016-2020 var han Senior kunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel, hvor han arbeidet med verdivurderinger og salg av kunst.

Kunsten å sette pris på kunst er en del av Kompetanseheving for kunstnere 7.mai-31. des. 2021 – et samarbeid mellom VISP, Agder Kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, Bomuldsfabriken Kunsthall, NBK Agder og NK Sør-Norge.

Kursrekken er støttet av Kristiansand Kommune og Agder fylkeskommune.

Kurset vil ikke filmes/strømmes.