Milla (9 år) var ganske så spent før konserten «Ut av skallet» med Tom Hugo.  Foto: Marta

Fiona  (6 år) gledet seg til Tom Hugo skulle komme på scenen. Hun lurte på hvordan sangene var og hvor god Tom Hugo var til å synge. Hun la spesielt merke til alle de fine instrumentene på scenen og undret seg over hvor mange skulle synge. Foto: Marta

Milla (9 år) tenker at Tom Hugo kanskje har laget sangene for å vise at man kan være hva man vil: heterofil bifil, lesbisk, homofil, trans. Foto: Milla

Milla (9 år) syntes det var gøy at Alexandra Rotan fra KEiiNO kom, men påpekte at Tom Hugo sang bra alene også. Hun synes at Alexandra var veldig pen og fint kledd, at sangene hadde mye informasjon i seg om andre sine historier, og at da blir stemmen deres hørt. Foto: Milla.

Fiona syntes Tom Hugo hadde kult tøy, at skjorta var fin og i gull. Foto: Fiona.

Det var litt flaut når vi traff han etter konserten, men det gikk jo bra, uttalte Fiona. Foto: Marta.

Fiona og Milla

Tom Hugo som vår nye president! 

Anmeldt av Milla 9 år og Fiona 6 år (med hjelp av spørsmål fra mamma).

Milla (9 år)

Før konserten kjente jeg at jeg var ganske så spent. Jeg ble glad inni meg under konserten. Tom Hugo var kult kledd, men jeg synes lyset var litt rart. Han sang fint og uttrykte følelsene veldig bra i sangene. Den ene sangen var veldig kul og ganske spesiell. Jeg tror sangene handlet om godhet og tristhet. Viktige ting. Han laget kanskje sangene for å vise at man kan være hva man vil: heterofil bifil, lesbisk, homofil, trans. Regnbuefamilien var et veldig fint navn fordi navnet innebærer fellesskap. Fellesskap er familie og at man kan være hva som helst.

Jeg likte alle sangene! En av sangene var den viktigste, den med nazistene. For da får folk vite at det har skjedd. De drepte homofile og ville at alle i landet skulle være like. At han synger at det var forferdelig stygt, og folk hører på han, håper jeg.

Konserten var veldig viktig for meg og mange andre. Det var gøy at hun fra KEiiNO kom, men han sang bra alene også. Hun var veldig pen og fint kledd. Sangene hadde mye informasjon i seg om andre sine historier, da blir stemmen deres hørt. Det var så gøy at det var så mange på konserten og hadde mange følelser. Jeg elsker sangen som het «Fade out» og den som skulle være Sørlandets pridesang var veldig kul.

Fiona (6 år)

Før konserten gledet jeg meg litt til de skulle komme, jeg lurte på hvordan sangene var og hvor god han er til å synge. Det stod mange fine instrumenter på scenen og jeg lurte på hvor mange som skulle synge. Så ble det veldig mørkt og stille, det var fint og da skulle det begynne siden han kom ut. Han hadde kult tøy, skjorta var fin og i gull. Den andre sangen var litt vanskelig, og så smilte han til meg. Sangen var bra. På den ene sangen synes jeg det var bra med sånn løping med fingrene på keyboardet og at han trampet med foten når han sang for da gynget jeg med beina.

Det var høy lyd på konserten, veldig fine sanger og jeg likte gitaren godt. Jeg kjente mye lyd. Det var så mye kraft i lyden siden han prøvde så godt han kunne. Så kom en mann med fiolin inn og melodien på fiolinen var også fin.

På den ene sangen begynte han å plystre! Da lurte jeg på om de skulle lage melodien selv. Og han brukte stemmen så mye på den ene sangen at blodårene spratt på halsen hans!

Jeg tror sangene handlet om kjærlighet. Jeg tror han vil vise at alle kan være som de vil. Han har rett i det han synger om. Det ville vært bedre hvis han kunne bestemme over Norge fordi han har mange ord som er viktige i sangene. Jeg synes han kunne bruke sine ord til å fortelle Norge at de ikke kan kaste så mye søppel, de må slutte å tøffe seg eller å drepe dyr. Og at alle får lov til å være som de er og bestemme over seg selv… F.eks. hvis en mann kommer og spør deg om du vil ha godteri, så kan du si «nei! Stopp!». Hvis han ble valgt til president så kunne han sitte på en sky og ha hjerter rundt seg og første dag kunne han si: Jeg har det bra!

Jeg likte stemmen hans veldig godt. Jeg tror folk begynte å grine på den ene sangen («Eden») fordi da skjønte de alvoret og så ble de så rørt siden han sang så høyt. Stemmen hans presset helt inn i hjertet mitt.

Det var litt flaut når vi traff han etter konserten, men det gikk jo bra.

Samarbeidspartnere