Artist in Residence

Katrin Rusten på Artist in Residence, Kristiansand

«Min praksis er basert på overflate-, farge- og materialundersøkelser fra et tekstilt perspektiv. Den dreier seg ofte rundt forestillinger om kropp og landskap; avfall i og fra disse; bevissthet og tilstedeværelse. Sentralt står en systematisk kartlegging av omgivelser. Jeg dokumenterer ulike ‘landskap’ i form av materialer, overflater og taktile strukturer, samt emosjoner og hendelser, bl.a. gjennom foto, tekst, vev og samlinger. Det systematiske og logiske står som motsetning til den intuitive delen av prosessen, med vekt på det langsomme og ufullkomne. Jeg søker meg til materiale og biprodukt som oppstår som resultat av praktiske løsninger og dagligdagse handlinger. Brukte teposer, støv fra tørketrommelen, løkskall og garnrester blir sentrale i en prosess på lik linje som silke og porselen. Gjennom sammenstilling og tilkobling gis ‘lavt materiale’ en ekstra kraft, og menings- og verdihierarki utfordres. Kontrasten og balansen mellom orden og uorden er tilbakevendende i mitt arbeid; jeg ser på dette som en søken etter en tilstand der det skjøre også er sterkt – et system i hverdagens kaos.»

Katrin Rusten (f.1992, Molde) ble i 2020 uteksaminert MFA fra Kunstakademiet – Institutt for Samtidskunst ved Universitetet i Bergen. Hun bor og arbeider i Drammen.

Foto: Nayara Leite