KUNST/FILM på Cinemateket Kristiansand

Denne våren viser vi hele 3 filmer under KUNST/FILM fanen på Cinemateket Kristiansand:

LEANING INTO THE WIND
Tirsdag 31. mai kl.18.00.
Leaning into the Wind follows artist Andy Goldsworthy on his exploration of the world and himself through ephemeral and permanent workings on the landscape, cities and with his own body. produced in 2017. Director: Thomas RiedelsheimerCAMILLE CLAUDEL
Torsdag 24.mars kl.18.00.
Camille Claude impresses already-famous sculptor Auguste Rodin. He hires her as an assistant, but soon Camille begins to sculpt for herself and she also becomes his mistress. But after a while, she would like to get out of his shadow. Produced in 1988. Director: Bruno Nuytten.


MUNCH I HELVETE
Tirsdag 15.mars kl.18.00.
Hyllet internasjonalt, neglisjert i Norge; dette er historien om den verdenskjente kunstneren Edvard Munch. Han som donerte hele sitt livsverk til Oslo Kommune, den største gaven noen gang gitt det offentlige av en kunstner. Han som følte seg forfulgt av sine landsmenn, og etter sin død gang på gang er blitt et offer for kommunenes byråkrati og likegyldighet. Han som kun hadde et ambisiøst mål – å bringe lys i mørket, for seg selv og menneskene. Dette er Munch – i helvete. Produsert i 2018. Regissør: Stig AndersenKUNST/FILM er et samarbeidskonsept mellom Cinemateket Kristiansand, Agder Kunstsenter, NBK-A, NK Sør-Norge, Kristiansand Kunsthall og SKMU.