VI HAR FÅTT EN SJANSE TIL Å IGJEN OPPDAGE NOE VESENTLIG SOM HAR BLITT OVERSETT ELLER GÅTT TAPT av André Tribbensee

KUNSTPUNKT LISTA har gleden av å invitere til separatutstillingen:

Vi har fått en sjanse til å igjen oppdage noe vesentlig som har blitt oversett eller gått tapt

av André Tribbensee

Utstillingsperiode: 10. september – 16.oktober.
Åpningstider: alle dager 12-16.


Om utstillingen:

André Tribbensee viser et omfattende utvalg av fotografier og en video installasjon. Bildene har sitt utspring i natur kontemplasjoner og film opptak opparbeidet i isolasjon i korona årene 2019-22. Arbeidene setter fokus på økologiske og personlige dimensjoner av denne tiden og kan sees som et tidsdokument fra denne perioden som vi alle var en del av.

André beskriver situasjonen i produksjons årene på følgende måte:

Mellom mars og mai måned har jeg ikke hatt fysiske møter med mennesker. Samfunnets aktivitet ble bremset til det nesten sto stille og en form for uforutsigbar ro senket seg over Kristiansand og Odderøya der jeg holdt til og befant meg isolert. Naturen, kvistene lyset og dyrelivet var det som i de stille månedene omga meg og som jeg dedikerte meg til. Dyrearter som for meg tidligere hadde vært usynlige dukket opp. Jeg filmet våren som nærmet seg, lyset, skogen og bevegelsene jeg oppdaget. Det handlet ikke om farge. Jeg bestemte meg for å filme naturen og alt jeg så fra nå av i svarthvit, for å studere hva denne reduksjon og avholdenhet ville gjøre med uttrykket.

Slik ble filmopptakene, foto og arbeidsmetoden metafor for situasjonen mange av oss opplevde under pandemien.Vi er fratatt noe, men har samtidig fått en sjanse til å igjen oppdage noe vesentlig som har blitt oversett eller gått tapt. Vi har fått tid til å betenke oss. Bevegelse, innhold og handling blir tydeligere når filmingen begrenses til svarthvit. Av samme grunn har filmskapere og fotografer gjennom tiden tatt samme valg. 

Opptakene har samtidig vært utgangspunkt for et eksperiment og samarbeid over lengre tid mellom Tribbensee med musikerne Simon Breyer og Kari Ingelsrud fra Kristiansand Symfoniorkester samt Elsebeth Lütcherath organist fra Kristiansand Domkirke. Pandemi situasjonen bidro her til å skape rom og tid til dette. I utstillingen vil vi også oppleve eksempler fra dette samarbeidet mellom visuell kunst og klassisk musikk gjennom et innsyn i tolknings eksperimentene Tribbensee og musikerne har gjennomført.

Prosjektet har mottatt støtte fra  Billedkunstnernes vederlagsfond, Kristiansand kommune og kulturrådet.


Om kunstneren:

Tribbensee er født og oppvokst i Hamburg, men bosatt og aktiv som kunstner i Agder regionen siden 2000, med verksted på Odderøy i Kristiansand. Han har utdanning innen visuell kunst fra kunsthøgskoler og akademier i Hamburg og Bergen på tidlig 90 tallet og innen Skapende Kuratorpraksis fra Kunst og Designhøgskolen i Bergen i nyere tid.

Tribbensee står som kunstner, initiativtaker, dokumentarfilm skaper, foredrags holder, mentor og lærer bak en lang rekke kunstproduksjoner, utstillinger, og prosjekter i inn og utlandet. Han har utviklet og igangsatt komplekse prosjekter som Temporary Academy og Det Parallelle Universitetet i Kristiansand, som det siden refereres til i fagmiljøer internasjonalt og han samarbeider og eksperimenterer per i dag på tvers av fag grenser med kunstnere og forskere fra ulike felt og disipliner.

http://tribbensee.blogspot.com/p/about.html

Gratis inngang.

Velkommen!