XSILO KUNST FRA DIGITANGEN-SAMLINGEN

SLØSERIKOMMISJONEN III og Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til vernissasje 19. november kl18.00. Åpningstale ved Sløseriombudsmannen, Are Søberg. Fri entré. 

Publikum inviteres videre til Teateret/Intimscenen, i Kongens gate 2.

Kl19.30
TRUE MONEY
A LECTURE ON THE HIDDEN NATURE OF ECONOMICS
Julian Blaue, critic, artist and scholar, Phd fellow, University of Agder (UiA).

Kl.20.00
TVISYN
STEMME, STRENGER OG SLAGVERK
M/ CORNELIUS JAKHELLN


OM XSILO

DO ANDROIDS DREAM OF ELECTRIC SHEEP?

«Kan den fysiske- og opplevde billedkunsten overleve møtet med algoritmenes ubegrensede skaperkraft? Eller er den menneskeskapte kunsten allerede et unødvendig sluk av tid, penger og krefter?

Med «XSILO : kunst fra Digitangen-samlingen» presenteres en parallell versjon av Tangen-samlingen, generert av kunstig intelligens eller om man vil, kreativitet. Hva skjer for eksempel med behovet for en Kunstsilo til 750 millioner kroner, om verkene i den både kan gjenskapes og mangfoldiggjøres av programvare til en brøkdel av kostnadene, og kanskje til og med forbedres med noen enkle tastetrykk?

Teknologien som har laget kunstverkene i XSILO har vært under utvikling lenge, men har på svært kort tid og bare i løpet av de siste månedene gjort enorme sprang fremover både i kapasitet, tilgjengelighet og brukervennlighet. En ny kunstform er født, kanskje blir den kun en blant mange,kanskje bærer den i seg kimen til undergangen for den menneskeskapte kunsten slik vi har kjent den siden tidenes morgen.

Disse lekfulle, men ubehagelige problemstillingene kan den fryktløse kunstelsker utsette seg selv for i denne unike utstillingen, som er en del av Sløseridagene Kristiansand 2022 – presentert av Sløserikommisjonen, og støttet av Norsk Kulturråd.»

XSILO auksjon
Alle kunstverk i utstillingen auksjoneres bort. Startprisen er kr.1,- for samtlige verk. Bud mottas fortløpende fra åpningen av utstillingen 19. nov. kl18.00 til og med lør. 26. nov kl23.59, på facebook-siden til Agder Kunstsenter. 

Hjertelig velkommen