STIPENDUTSTILLINGEN 2022

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av Stipendutstillingen 2022. I forbindelse med åpningen vil stipendvinnerne bli offentliggjort.

Åpningsarrangement lørdag 3. desember kl 13.00

Åpningsord ved Lasse Årikstad, leder for årets stipendjury.

Utstillingsperiode fra 03. til 18. desember.


Stipendutstillingen er en utstilling hvor det er åpent for både uorganiserte og fagorganiserte profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet regionen å delta. Utstillingen viser bredden av Agderfylkets aktive utøvere, og gir samtidig fem fortjente kunstnere økt oppmerksomhet rundt deres kunstneriske virke ved tildelingen av stipender. Midlene AKS deler ut er delegerte midler fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. For 2022 er samlet sum fra BKH kr. 100.000,- til stipendutdeling. Kunstnerisk råd ved Agder Kunstsenter har vedtatt at det samlede beløpet skal fordeles på fem stipender á kr. 20.000,- hver.

Til Stipendutstillingen 2022 er det kommet inn 79 verk av 45 kunstnere. Juryen bestod av tre kunstnere oppnevnt av Norske Billedkunstnere Agder og Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge. Årets stipendjury var representert ved Lasse Årikstad, Trond Nicholas Perry og Fanny Gjestland.

De 5 verkene, som juryen velger å tildele stipender, vil bli vist fysisk i gallerirommet. Alle innsendte arbeider vil også bli presentert, i digital form, på skjermer, i gallerirommet.


Vel møtt!