KUNST/FILM på Cinemateket Kristiansand

Denne våren viser vi to filmer under KUNST/FILM fanen på Cinemateket Kristiansand. KUNST/FILM: Filmen vises i samarbeid med Agder Kunstsenter, Kunsthallen og Sørlandets Kunstmuseum. Etter filmen sees vi i baren. Snacks og skravling.
Billett kr. 70 (nett/kasse.)
Baren åpen fra kl. 17.30, og etter film til ca. 22.00.

BASQUIAT

Torsdag 13.april kl.18.00.
Regi: Julian Schnabel, USA 1996

Med: Jeffrey Wright, David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken, Benicio del Toro, Claire Forlani og Willem Dafoe. Engelsk tale, norsk tekst, 1 t. 47 min + intro på ca. 10 min. Format: 35mm/analog film.

Graffitikunstneren Jean-Michel Basquiat (1960- 1988) ble en del av New Yorks fasjonable kunstmiljø på 80-tallet, og var nær venn av Andy Warhol. Filmen bygger på den sanne historien om ham, fra livet på gata i en pappeske, til arbeid i eget atelier, middager med eliten, utstillinger og rusproblemer. Jeffrey Wright gjør en sterk rolle sammen med et stjernelag uten like: David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken, Benicio del Toro, Claire Forlani, Willem Dafoe og Courtney Love.

Den enorme suksessen ble ingen redning for Basquiat som slet med depresjoner og heroin, og i 1988 døde han av overdose. Men kunsten hans lever videre fremdeles, på store gallerier og auksjoner, hvor de største verkene hans kan gå for 50-100 millioner.

.

EL PLANETA

Tirsdag 28. februar kl.18.00.
Regi: Amalia Ulman, Spania/USA 2021

Med: Amalia Ulman, Ale Ulman, Nacho Vigalondo, Zhou Chen og Saoirse Bertram.
1 t 19 min. Spansk/eng tale, tekstet. Format: Digital film.

En absurd, lavmelt og mørk komedie i nydelig sort-hvitt foto, om den håpløse situasjonen som mange folk havnet i etter finanskrisen i Spania. I filmen møter vi mor og datter som prøver å holde sin noe ekstravagante livstil oppe, på et minimum av penger. Matmangel og arbeidsledighet har blitt en del av livet, også for middelklassen. De trues av utkastelse, de må selge ting, småstjele, bløffe og gå på date for muligens å få betalt for intim kontakt.

Kunstner Amalia Ulman har skrevet manus, spiller selv hovedrollen og har fått med seg sin egen mor som medspiller. El Planeta er løst basert på den sanne historien om den spanske småkriminelle duoen Justina og Ana Belén.