Boklansering og kunstnersamtale med Preben Holst

Velkommen til finissage, boklansering og kunstnersamtale med Preben Holst søndag 25. juni kl.13.00. I samtale med kunstnerisk og daglig leder ved Kristiansand Kunsthall, Cecilie Nissen vil blant annet Holst fortelle om prosessen med boken The Stranger. Utstillingen er åpen fra kl.12.00-16.00. Vi gjør publikum oppmerksom på at søndag 25. juni er siste dag for utstillingen Oransje mot det grønne. Hjertelig velkommen! Fri inngang. 

The Stranger

Boken The Stranger inneholder fotografier av fremmede ungdom og menn gjort over 14 år. Prosjektet handler om mannlig identitet og det å bli sett. Holst har over tid arbeidet med unge personer i sin kunstpraksis, og boken er en oppsummering og avslutning av prosjektet. Boken ønsker å si noe om en maskulinitet i endring, hvor identitet er mer flytende enn tradisjonelle kjønnsroller tilsier. Boken vil undersøke hvordan fremstillingen av menn i populærkulturen og hvordan bruken av sosiale medier påvirker måten unge menn lar seg avbilde.

Preben Holst (f.1974), opprinnelig fra Kristiansand, bor og arbeider i Oslo. Holst er utdannet med Master i fri kunst ved Konsthögskolan i Malmö, Lund universitet (2009). Han har Bachelor i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim, har studert i Berlin og vært tilknyttet London College of Communication etter å ha vunnet konkurransen Ny Nordisk fotografi i Göteborg i 2008. I 2011 vant Holst Sparebanken Pluss Kunstnerpris.

Under  Nasjonalmuseets åpningsutstilling i 2022 viste Holst videoverket A picture of Youth. Hans andre bok, The Stranger, blir utgitt på det italienske kunstbokforlaget Skira i mai 2023.

Han har stilt ut ved Trondheim Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Ystad Konstmuseum i Sverige, Vejle Kunstmuseum i Danmark, Trafo Kunsthall, Oslo Kunstforening, Fotogalleriet i Oslo og en rekke ganger på Høstutstillingen ved Kunstnernes Hus.

Holst er innkjøpt av blant annet Trondheim Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum og Hasselblad Center i Göteborg.