Fargerik kyst

Sandra Norrbin lar seg lede av døtrene Maj og Iris mot utstillingen «Play/Pause».

Vi har eksperimentert mye med pigmenter og materialiteter. Barna har blant annet laget slim og dryppet pigmenter i vann. Dette møtet er veldig fint og organisk, sier Norrbin.

Filmen «Pipling», og fotografier i en serie på to kalt «Innkapslet», blir del av «Play/Pause». Norrbin har latt seg lede av døtrenes lek med slim og pigmenter, og sammen har de tatt teknikkene med seg ut i naturen.

Vi har vært mye på hytta på Kalvøya den siste tiden. Der er det svaberg med jettegryter og små hull, hvor barna og jeg har jobbet sammen. Det blir et møte mellom kunst og natur, sier hun.

Norrbin har vært aller mest opptatt med å være hjemmeskole-lærer de siste månedene, men har flere kunstprosjekter hun vil jobbe med i tiden fremover. Karantenetiden har føltes litt «innkapslet», synes hun, men hun ser et par positive ting som har kommet ut av det hele.

– Det er fint at vi som foreldre har fått gå inn i barnas skolehverdag og blitt bedre kjent med læremidlene de bruker. Jeg tror dessuten det har vært bra for oss å måtte ta en pause, og leve i et roligere tempo for en periode.

Om kunstneren
Sandra Norrbin (født 1976 i Vadstena, Sverige) har bodd og arbeidet i Kristiansand siden 2016. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, hvor hun tok en mastergrad i 2006. Hun har hatt en lang rekke solo- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Norrbin jobber ofte med monumentale stedsspesifikke installasjoner, der romlige volumer bygges opp av ulike materialer, hentet både fra naturen og industrien. I 2016 viste hun for eksempel et stort furutre opp ned utenfor Oslo Sentralstasjon, i 2018 gravde hun ut en stor pil i en gressplen på Odderøya, et bestillingsverk fra Kristiansand kommune og i 2019 hadde hun separatutstillinger i Akershus Kunstsenter og i Kristiansand Kunsthall.

———————-

«Play/Pause» er Agder Kunstsenters første heldigitale utstilling. Tittelen henspiller på tilstanden vi alle er inne i nå, hvor vi har gått fra et aktivt samfunn til en tilværelse som er satt på vent. Prosjektet utfordrer ni kunstnere fra Agder, som også er småbarnsforeldre, til å lage kunstprosjekter som skal vises på Agder Kunstsenters digitale plattformer. Samtidig utfordres barna til å delta med egne verk. Sandra Norrbin, Maj Norrbin Mykland (8) og Iris Norrbin Mykland (6) er blant dem.