HATCH 2020

Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av HATCH – årets nyutdannede kunstnere fra Agder

Åpningsord ved Tone Kathrine Lyngstad Nyaas, direktør ved Bomuldsfabriken Kunsthall

HATCH er årets mest populære utstilling, der Agder Kunstsenter viser nyutdannede kunstnere som akkurat har fullført sin BA eller MA.

Årets kunstnere er: Simon Daniel Tegnander, Jens Petter Pettersen, Helene Mari Lindebø, Finn Adrian Jorkjen, Erlend Evensen og Andreas Lian.

Simon Daniel Tegnander Wenzel (f. 1988) er utdannet med MFA ved Kunsthøgskolen i Oslo. Har nylig stilt ut på Ars Electronica, ved Norwegian Bio Art Arena, Ås, (2020); Kristiansand Kunsthall, (2020); og Kunsthall Charlottenborg, København (2019). Wenzel mottok Blixprisen ved Ragnvald og Ida Blix’ Fond i 2020. Han er også aktiv i samarbeidet Tokyo Twins, med kunstner og musiker Anne Ødegård. Wenzel kommer fra Kristiansand, er nå basert i Oslo.

Jens Pettersen (f. 1998), utdannet ved Oregon College of Art and Craft og Pacific Norhtwest College of Art. Har nylig stilt ut på Mother Foucault’s (2019) og The Hoffman Gallery (2019) i Portland, Oregon. Pettersen kommer fra Arendal, og er nå basert i Portland, Oregon, USA.

Andreas Lian (f.1991) studerer siste året BFA ved Kunstakademiet Bergen. Har nylig stilt ut på Statens Kunstutstilling, Høstutstilligen, Oslo (2020). Lian er også aktuell med bilder på Galleri-Bi-z Kristiansand, og har deltatt på felles utstilling ved Galleri kjøtt Bergen (2019). Andreas Lian kommer fra Kristiansand, er nå bosatt i Bergen.

Helene Mari Lindebø (f.1990) er utdannet på BFA ved Kunsthøyskolen i Bergen. Har nylig stilt ut på BFA sin gruppe utstilling Odd Growth i Lars Hilles gate, Bergen (2020). Helene Mari Lindebø kommer fra Kristiansand, og holder for tiden til der.

Erlend Evensen (f. 1996) utdannet med BFA ved KABK (Kongelige akademi, Den Haag). Han stilte senest ut i Den Haag på akademiets avgangsutstilling i september i år. Han vant maler prisen Jan Roëde award 2020 for sitt verk “Prima materia”. Et fullstendig rom-dekkende veggmaleri/installasjon i sort hvitt. Evensen er oppvokst i Kristiansand, han har siden 2015 bodd i Den Haag og Praha. For øyeblikket er han midlertidig oppholdt i Slovakia.

Finn Adrian Jorkjen (f. 1990) utdannet med MFA ved Kunsthøgskolen i Oslo avd. Kunstakademiet. Han har vist arbeider på Kunstnernes hus, Oslo (2020); Galleri F 15, Moss (2019); og Bora Bora, Aarhus (2017). Han jobber også aktivt med sammarbeidsprosjektet “Koppen & Jorkjen” med Henrik Koppen. Jorkjen skal vise arbeider i Heimdal Kunstforening og Rosendal teater i 2021. Finn Adrian Jorkjen kommer fra Arendal, er nå basert i Oslo.