Et hjem for et alter ego

Da koronapandemien forandret hverdagen for de fleste av oss, måtte også USIKKERKUNSTJENTE tenke nytt. Duoen sjekket inn på Lista Fyr for en hel måned. Der fikk de bo, arbeide og stille ut kunst laget på en helt ny måte.

At nettopp Lista Fyr ble hjemmet deres i hele juni, er ingen tilfeldighet. Det var der, på Kunstpunkt Lista, deres utstilling SPINNER ble vist 6. – 28. juni.

Å bo og jobbe i galleriet hvor utstillingen også skulle vises, var en veldig annerledes og intens måte å jobbe på. Det frister absolutt til gjentagelse. Vi ble knyttet til stedet i disse fire ukene, det var nesten som å bygge hjemmet til vårt alter ego USIKKERKUNSTJENTE, sier Alexandra Jegerstedt.

– Vi oppdaget flere «rom i rommet», og brukte tid på å ta dem tilbake til det de en gang var. Vi gjenskapte blant annet en peis som var fjernet, sier Krogsgaar

Utstillingen bestod av verk de lagde på stedet. Duoen utfordrer hverandre til å ta steget ut av komfortsonen, i tillegg til at de drar nytte av hverandres kunnskap og erfaring. Slik skaper de en felles kunstnerisk identitet og alter egoet USIKKERKUNSTJENTE.

Om kunstnerne
Duoen USIKKERKUNSTJENTE består av Iben Isabell Krogsgaard (f. 1993) og Alexandra Jegerstedt (f. 1986). Krogsgaard, som er fra Tvedestrand men bosatt i Bergen, jobber hovedsakelig innen installasjon, performance og skulptur. Hennes kunstneriske mål er å avspeile og stille til skue absurditeten i samfunnet. Hun har sin kunstutdannelse fra Bergen og Trondheim. Jegerstedt, født og bosatt i Trondheim, arbeider primært med tegning og maleri. Hun har særlig interesse for det abstrakte, intuitive og prosessbaserte uttrykket. Kunstutdannelsen har hun tatt i Bergen, Trondheim og Oslo. Ved siden av å samarbeide med Krogsgaard, har hun blant annet startet kunstbokforlaget Röj Forlag, og er del av det nye kunstnerkollektivet på Rotvoll i Trondheim. Krogsgaard er blant annet aktuell med utstillingen «Hjemkomst» på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal i høst.

———————-
Tittelen PLAY/PAUSE henspiller på tilstanden vi alle har kjent på de siste månedene, hvor vi har gått fra et aktivt samfunn til en tilværelse som er satt på vent. Mange har tatt i bruk nye digitale hjelpemidler for å overholde smittevernsreglene, noe vi også gjør med denne digitale utstillingen. I første del av PLAY/PAUSE ba vi en gruppe kunstnere lage kunst sammen med barna sine, for så å vise verkene i våre digitale kanaler. I del to har vi invitert en ny gruppe kunstnere, som også er aktuelle med fysiske utstillinger på Kunstpunkt Lista, til å ta del i PLAY/PAUSE DEL 2.

Deltakende kunstnere fra Kunstpunkt Lista er:
Duoen USIKKERKUNSTJENTE består av Iben Isabell Krogsgaard og Alexandra Jegerstedt.
Inger Saltaag.
Håkon Henriksen.
Ørjan Amundsen.