HAVÅSEN BARNEHAGE

Havåsen barnehage er et bygg med gjennomtenkte planløsninger, slik at barna skal oppleve at barnehagen vokser sammen med dem. Det er blant annet en del rom som blir holdt av til temporært interiør og funksjoner med varierende tematikk ut i fra barnas alder og skiftende interesser.
Barnehagen er delvis omslynget av skog, og det er kort vei til flott utsikt over havet. Noe lengre avstand ned til havet.
Barnehagen får plass til mellom 100 og 120 barn, fordelt over syv avdelinger.
2. etasje holdes av til de ansatte med administrasjon, kontor- pulter og pauserom.
Oppstarten er satt til august 2019. Da vil ca. 2-3 avdelinger bli tatt i bruk.

Byggets/prosjektets navn: Havåsen Barnehage

Byggherre: Søgne Kommune

Arkitekt: Dolva AS

Kunstfaglig prosjektleder: Håkon Rosenberg Gåre


Utførende kunstner og kort beskrivelse av hva han har utført:

Ylve Thon

  • installasjon, utendørs
  • oljefrise, innendørs

Ferdigstilt: 2020.

Ylve Thon

Tittel:

«Gul frise» (oljemaleri på pleksiglasspaneler),

«Grønn frise» (oljemaleri på pleksiglasspaneler),

Kunstart: Tegning på vegg

Materiale: Oljemaling

Om :

For å finne frem til hvilke størrelser som passer i de forskjellige rommene har Thon tatt i bruk gammeldagse, franske mål for maleri. Disse matematiske formlene gir behagelige billedflater for øyet. Utgangspunktet for målene er en formel Thon har fått av selveste Irma Salo Jæger, en bauta innen norsk billedkunst. Maleriene tar for seg barnehagens grunnfarger, altså signalfargene i de ulike i avdelingene og tildels også de røde og blå firkantene arkitekten har plassert på veggen ute og fører retningen videre i abstrakt form samt klare og sterke farger.

Noen stikkord er; oljemaling, abstrakt, endel struktur og ulik materialitet, mange felt i ulike fargenyanser.

Tittel:

«Makrellstimen»

Kunstart: Installasjon

Materiale: Datafrest aluminiumsplater

Om :

Alt i alt måler installasjonen ca 6 meter i høyden og ca 25 meter i lengden. Alle makrellene er like, frest på CNC-fres fra originalfil. Originalfil bearbeidet fra foto av makrell kjøpt på fiskebrygga i Kristiansand. Ulikheten i stimen består i at noen svømmer 15 grader nedover, noen svømmer 15 grader oppover, samt organisk plassering etter formen på fjellveggen.